CONTACT

Adres: Laanstraat 124, 3743 BJ Baarn
Email: info@clubhuysbaarn.nl

Het ‘nieuwe rijk zijn’: meer vrije tijd en autonomie hebben

Het ‘nieuwe rijk zijn’: meer vrije tijd en autonomie hebben

Het boek ‘The Four Hour Work Week’ is een wereldwijde bestseller met meer dan 2,1 miljoen verkochte exemplaren. De boodschap van auteur Timothy Ferriss? Het nieuwe rijk zijn zit ‘m in de hoeveelheid vrije tijd die je hebt.

En laat dat nou net het doel van zelf ondernemen zijn: ben je eigen baas, dan bepaal je je eigen werktijden. En dat betekent ook: je werkt wanneer jij daar zin in hebt. Je bent vrij wanneer je wilt. Als je je werk goed doet als ondernemer, heb je volgens Timothy steeds meer vrije tijd en zit je steeds minder achter je bureau. Je saaie werk besteed je uit aan anderen, terwijl jij onder een palmboom ligt te genieten. Dat is de kunst van het ondernemerschap. En daarom ondernemen we zo graag.

Het wordt in de literatuur dan ook ‘the new rich’ genoemd. ‘Gold is old’, luidt het motto. Geld op je bankrekening is leuk, maar je wordt er niet gelukkiger van, op den duur. Je wordt blijer van die tijd samen met je gezin, je liefde, je vrienden. Autonomie hebben als ondernemer, dat je kunt doen wat je leuk vindt, dat maakt je een rijk persoon. Niet die vijf- of zesduizend euro per maand verdienen. Je wordt niet blijer van die duizend euro per maand meer, al denk je van wel. Die promotie zal je uiteindelijk geen gelukkiger mens maken. Waar je echt blij van wordt, is doen wat je leuk vindt om te doen en te kiezen waar je je vrije tijd aan besteedt.

Weg met die 9 tot 5-mentaliteit, ga lekker ondernemen. Neem die stap, het is het waard. Voor je het weet verdien je je geld met een dag op het strand knuffelen met je kinderen.

Bron: The Four Hour Work Week