CONTACT

Adres: Laanstraat 124, 3743 BJ Baarn
Email: info@clubhuysbaarn.nl

Onderzocht: het is het beste voor je als je 8 uur per week werkt

Onderzocht: het is het beste voor je als je 8 uur per week werkt

Je een slag in de rondte werken tot aan je 67e, of misschien nog wel langer? Doe maar niet. Want uit onderzoek blijkt dat we juist wat minder moeten werken, om gelukkiger te zijn.

Zo is bewezen dat we wel blijer worden van werken – zeker van het werk doen dat je leuk vindt. Maar ga niet meer dan 8 uur per week werken: dan wordt het al gauw te zwaar. Aan het onderzoek deden meer dan 70.000 mensen mee en jawel: werken maakt je een blijer mens. De proefpersonen werd bijvoorbeeld gevraagd scores te geven aan hun eigen geestelijke gezondheid en hoe tevreden ze waren met hun leven. Er zaten mensen tussen die werkloos waren, maar ook mensen die meer dan 40 uur per week werkten. De mensen die een dag in de week druk waren met hun business, waren mentaal gezien het blijst.

Die ene dag per week: dat is ‘de optimale dosis werk’. Of je nu ondernemer bent of niet: je weet nu dat je niet expres van die ellenlange dagen hoeft te maken. Een fulltime werkweek is dus niet beter of slechter voor ons geluksgevoel dan een werkweek van ‘maar’ een dag. Kijk, dat scheelt een boel puffen en zweten. Gewoon effectief bezig zijn zodat je inkomen de andere dagen kan coveren.

Waarom die ene dag dan wél belangrijk blijft voor je geluk, dat eeuwig vakantie hebben je dus níet blijer maakt? Ondernemen en zeker het werk doen dat je leuk vindt, geeft een gevoel van ‘erbij horen’. Het versterkt je identiteit en het zorgt voor een sociaal vangnet, want je hebt zo meer contact met de buitenwereld. Het geeft je een doel in je week en een ritme. Dat 8 uur werken ideaal zou zijn, neemt niet weg dat iets meer werken ook gelukkig kan maken. Zo zorg je namelijk voor een basis in je week. Het belangrijkste is uiteraard nog altijd het type werk doen dat echt bij je past. En gelukkig heb je díe vrijheid als ondernemer.

Bron: AD