CONTACT

Adres: Laanstraat 124, 3743 BJ Baarn
Email: info@clubhuysbaarn.nl

Zó start je een eigen bedrijf als je een klein budget hebt

Zó start je een eigen bedrijf als je een klein budget hebt

Altijd al voor jezelf willen beginnen maar ben je bang dat het niet lukt als je geen flinke spaarrekening hebt? Geen zorgen. Ondernemen kan ook met een klein budget.

Als je begint, begin je namelijk altijd klein. Je kunt meestal niet gelijk tonnen investeren in alles wat je van plan bent. Dat is ook een risico: straks loopt het niet zoals je wilt en raak je alles kwijt? Zo start je toch je eigen bedrijf met wat minder financiële middelen:

  • Schrijf alles op wat je wilt hebben en vraag jezelf af of je dit niet ergens gratis kan krijgen. Er zijn altijd wel studenten die werkervaring op willen doen naast hun studie, toch? Kijk wat jij te bieden hebt. Leer bijvoorbeeld iemand iets in ruil voor werk.
  • Zorg dat je voordat je begint íets hebt gespaard: het liefst een buffer om zes maanden van te leven. In dat half jaar moet jij je business zo opzetten, dat je er vanaf dan geld aan verdient.
  • Vraag voor je verjaardag geld aan vrienden en familie. En leen wat, als het echt nodig is. Maar alleen voor iets waardoor je anders niet je bedrijf kunt opzetten.
  • Ga een dag per week in een koffietentje staan om de nodige cash te verdienen. De andere dagen besteed je volop aan het opzetten van je eigen bedrijf.
  • Zoek naar mogelijk investeerders: wie heeft er geld en wie gelooft er in jouw concept? Kijk en vraag rond.
  • Kijk of je met andere bedrijven kunt samenwerken: zo kun je misschien met jouw business meeliften op het succes van anderen.

Bron: Entrepreneur